Le kell csapolni a mocsarat

„Idén pedig akcióba lendülünk, le kell csapolnunk a mocsarat júniusban Brüsszelben és novemberben Washingtonban is. Le kell győznünk ezt a mocsári szörnyet, mely, mint a drogos, elhiteti, hogy tud repülni, és magával akar minket rántani a huszadik emeletről” – húzta alá Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció, azaz CPAC-konferencián.

Itt van a mocsári szörnyek egyik képviselője, Donáth Anna, aki Cseh Katalinnal és az egész gyurcsányista baloldallal azt az Orwell által már a 20. század elején látottat képviseli, amelynek középpontjában az áll, hogy fogalmazzák át, mi a normális. A progresszív liberálisok elnyomásának első lépése, hogy a normális az homlokegyenest az ellenkezőjét jelentse.

Például a liberálisok szerint – nevezhetjük őket nyugodtan neomarxistáknak vagy kommunistáknak – a migráció erőforrás. Miközben általa nő a bűnözés, nő a terrorfenyegetettség és a bizalom elvész a társadalmainkból. Ergo a jogállamiság fogalmát is át akarják értékelni. Szerintük az a jogállami, ha valamely ország beengedi a migránsokat, és természetesen az LMBTQ-aktivisták nyugodtan érzékenyíthetik a gyerekeket az óvodákban, iskolákban, a szülők akarata számukra mellékes. Ahogy számukra a béke azt jelenti, hogy háború, vagyis azért akarnak pénzt, paripát, fegyvert minél nagyobb mennyiségben Ukrajnának szállítani, hogy folytatódjon a vérontás.

Ehhez képest Donáth Anna büszkén posztolt új bejegyzést az Európai Parlament e ciklus minapi, utolsó ülésén elfogadott, Orbán-kormányt elítélő határozata kapcsán. Mint írta: „Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum. Mi vagyunk azok, akik európai koalíciót szerveztünk a magyaroknak járó pénzek megvédésére. Mi vagyunk azok, akik újra és újra megmutatják Európában, mit is művel a Fidesz Magyarországon. És mi vagyunk azok, akik tegnap 399–118-ra győztük le Orbán Viktort az Európai Parlamentben.”

Ez tehát azt jelenti, hogy a Momentum szerinti jogállamisági eljárás egyáltalán nem betartása mindannak, amit a jog rögzít, azaz nem az írott jognak megfelelő állam, hanem ennek éppen az ellenkezője. Olyan politikai vágy, ideológiai maszlag, amit a liberálisok jogállaminak szeretnének láttatni, csak éppen semmiféle jogszabály ezt nem támasztja alá. Csak és kizárólag zsarolási erő, amely Amerikában, Soros birodalmában, és az unió brüsszeli központjában rendelkezésre áll.

A „Mi vagyunk azok, akik európai koalíciót szerveztünk a magyaroknak járó pénzek megvédésére” megfogalmazás is Orwell iránymutatása szerint éppen az ellenkezőjét jelenti. Nem megvédeni akarják a magyaroknak járó pénzeket, amelyekről már nem kell dönteni, azok egyszerűen járnak az országnak, hanem át kell utalni, ahogy más országoknak már megtették. De a mocsári szörnyek koalíciója foggal-körömmel éppen megakadályozni akarja, hogy a nekünk járó pénzek megérkezzenek Magyarországra és segítsék a gazdaságunk fejlődését. Sőt Donáth odáig merészkedett, hogy azt is meg akarja akadályozni, hogy a már folyósítás alatt álló, a pedagógusok béremelésének alapját jelentő forrásokat is felfüggesszék. Mindezt azért, hogy gyengüljön az Orbán-kormány, nőjön a vele szembeni elégedetlenség, hogy nagyobb esélye legyen a liberális-kommunista erőknek az elsöprő többség által negyedszer megválasztott kabinet megbuktatására. A demokráciát tiporják két lábbal.

S még azt is mondja: „Mi vagyunk azok, akik újra és újra megmutatják Európában, mit is művel a Fidesz Magyarországon.”

Hogy mit „művel”, azt legjobban azok a magyarok tudják, akik például 2022 áprilisában hárommilliónál is többen rá szavaztak, s nem azok, akik az Európai Parlamentben ellene szavaztak annak, hogy Magyarország uniós forrásokat kapjon. Orwell szempontjából ezen azt kell érteni, amit az írott jogon alapuló jogállam diktálna, hogy nagyon is kapja meg Magyarország a pénzt. Csak ez azért nincs így, mert ez esetben liberál-kommunista szempontból jól járna Magyarország. És a liberál-komcsiknak csak az a valóság, amit ők annak tartanak.

Ezért mondta Orbán Viktor a CPAC-en: „Ne feledjétek, hogy mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől, és most még ők vannak [Amerikában, Brüsszelben] hatalmon. Veszélyes ellenfelek.”

Ezért kell lecsapolni a mocsarat és legyőzni a mocsári szörnyet.

A szerző újságíró

Írta a Magyar Hírlap