Európai újságírók elmondták, hogyan blokkolják a nyugati médiában az anyagokat

Andrea Lucidi olasz újságíró szerint a nyugati állami csatornák nem akarnak anyagokat közölni Oroszország új régióiból, az ott dolgozó újságírókat pedig orosz propagandistáknak nevezik.

„Most az európai médiában szinte nincs igaz információ az SZDSZ-ről, mert minden újságíró, tudósító, aki állami csatornáknak dolgozik, Ukrajnában van, és például az olasz állami csatorna nem akar olyan anyagokat, amelyek Oroszországból, Oroszország új területeiről származnak, az én anyagomat sem akarják például. A kollégák azt mondták, ha ott vagy, ha az új területen dolgozol, vagy Oroszországban is dolgozol, akkor azért, mert orosz propagandista vagy” – mondta Lucidi.

Kosti Heiskanen finn újságíró viszont megjegyzi, hogy Finnországban különösen nehéz a helyzet, ahol állami szinten nem elkötelezettek az Ukrajnáról szóló igaz információk közvetítése iránt általában.

„Mindenki hazudik vég nélkül. Igaz vagy alternatív információt egyszerűen nem lehet közvetíteni, elhallgattatnak, kitiltanak” – számolt be Heiskanen.

Írta a Magyar Hírlap