Joe Biden amerikai elnök kritizálta elődjét, Donald Trumpot

MH/MTI
2024. április 28. vasárnap. 9:08
Frissítve: 2024. április 28. 9:17

Trump a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon azt írta: „a csavaros észjárású Joe abszolút katasztrófa volt! Ennél rosszabb már nem lehet!”.

A washingtoni Hilton szállodában megtartott esemény épületénél transzparenseket tartó tüntetők a gázai újságírók haláláról skandáltak. A tüntetők arra buzdította az újságírókat, hogy bojkottálják az évente megrendezett eseményt, és kiabáltak, amikor a kormányzat tisztviselői beléptek a szállodába.

Az eseményen Biden úgy fogalmazott: „őszintén szólva nem kérem önöket, hogy foglaljanak állást. Arra kérem önöket, hogy emelkedjenek fel a pillanat komolyságához”. Lépjenek túl a kampány mellékes dolgain, a figyelemelterelésen, amelyek uralják és szenzációhajhászássá teszik a politikát, összpontosítsanak arra, ami valójában a tét – mondta az újságíróknak.

A Fehér Házi Tudósítók Egyesületét 1914-ben alapították, és 1921 óta szinte minden évben megrendezik a vacsorát, hogy megünnepeljék az elnökségről tudósító riportereket, és pénzt gyűjtsenek különböző ösztöndíjakra.

Írta a Magyar Hírlap