Nem megfelelő hely Katalin gyógyulásához az Adelaide Cottage

Erzsébet királynő halálát követően III. Károly lépett a trónra, így korábbi címe és a hozzá tartozó cornwalli hercegség Vilmosra szállt. Katalinnal akkor úgy úgy döntöttek, kiköltöznek a londoni Kensington-palotából, és a windsori birtokon lévő Adelaide Cottage-ban alakítanak ki otthont maguknak, amely műmléki védelem alatt áll, így szigorú szabályok szerint kell élniük.

Objektum doboz

A BBC egykori királyi tudósítója, Michael Cole szerint azonban nem is ez a legnagyobb baj a házzal. Sokkal inkább az a gond, hogy nem biztos, hogy alkalmas arra, hogy Katalin hercegné itt lábadozzon. A királyi szakértő úgy véli, hogy az Adelaide Cottage egyáltalán nem ideális hely a műtét utáni és a kemoterápia alatti felépüléshez, ugyanis fűtve is nagyon hideg, és az csak is ideig-óráig segít, ha a a márvány görög-egyiptomi kandallóba is begyújtanak.

Mind a műtét után, mind a kemoterápia során a szervezet immunrendszere legyengül, ami sokkal nehezebbé teszi az olyan egyszerű testi feladatokat, mint a testhőmérséklet szabályozása. A hideg a stresszhormon, a kortizol szintjét is növeli, ami jelentősen lelassíthatja a sebgyógyulást – indokolt a szakértő.

Időközben az is felröppent a hír, hogy Katalin és Vilmos az otthonuk, az Adelaide Cottage melletti épület felújításán gondolkozik. Úgy vélik, az Anmer Hall megfelelő lenne ahhoz, hogy a hercegné a legnagyobb nyugalomban gyógyulhasson. Úgy vélik, a költözés létfontosságú lenne ahhoz, hogy Katalin – aki videóüzenetben jelentette be, hogy rákkal kezelik – nyugalomban és elszigetelten gyógyulhasson, az Anmer Hall pedig ideális választás lenne.

Írta a Magyar Hírlap