Húszéves gyilkosság rejtélyére derült fény

Húsz évvel ezelőtt a New York-i rendőrség egy elhunyt nő koponyájára bukkant egy építkezés során. Az ijesztő felfedezés után a hatóság megállapította, hogy egy nő holttestét cementbe öntötték a gyilkosai. A nyomozók akkori technikai tudása nem volt elegendő hozzá, hogy sikerüljön azonosítaniuk az áldozatot. Most azonban 20 évvel a tragédia után végre pont kerülhet az ügy végére.

A DailyStar számolt be róla, hogy a korábban „Midtown Jane Doe-ként” emlegetett hölgyet azonosítani tudták a modern kriminalisztika eszközeivel. Meglepő lehet, de a rendőröket a 2001. szeptember 11-i terrorakció során szereztek olyan DNS-mintát, amely segített a rejtély megoldásában. A hölgyről kiderült, hogy ő Patricia Kathleen McGlone, egy tinilány, akit utoljára 1960-as évek végén látták. A holttestére cementbe öntve találtak rá 2003 februárjában Manhattenben. Arról egyelőre nem ír a lap, hogy mi okozhatta a halálát, és kik vehették el az életét, azonban már az egy hatalmas előrelépés, hogy a DNS-vizsgálatok segítségével évtizedek után is azonosíthatnak áldozatokat a rendőrök.

Most elkezdhetjük a nyomozás következő szakaszát, a gyilkos megtalálását. Mindenkinek van rokona, leszármazottja, aki megérdemli az igazságot, a bűnös pedig a büntetését – mondta el a lapnak Ryan Glas nyomozó.

Írta a Magyar Hírlap