57 éves Schwarzenegger-rekord dőlt meg a testépítésben

Arnold Schwarzenegger 15 évesen kezdett súlyt emelni, és öt év megfeszített, kőkemény munka kellett ahhoz, hogy elnyerje a Mr. Universe címet a texasi Classic Physique profi versenyen. Mindez már 57 éve történt, azonban jelentősége óriási volt: ennyire fiatalon, mindössze húszévesen korábban még senki nem ért el ilyen sikert.

A rekordok azonban azért vannak, hogy megdöntsék őket. Kellett ehhez némi idő, konkrétan két generáció felnőhetett az évek alatt, mire megérkezett Anton Ratushnyi. A srác brutálisan néz ki, és máris a testépítés legendáihoz hasonlítják a szakértők.

Tehetik mostantól mindezt jogosan, ugyanis lesöpörte az asztalról Schwarzenegger 57 éves csúcsát azzal, hogy az említett versenyt 19 évesen nyerte meg. Jönnek tehát a komoly eredmények, amit azzal is megfejelt, hogy Pro Card-tulajdonos lett: ez gyakorlatilag állandó meghívást jelent neki a sportág nemzetközi szövetsége által jegyzett legrangosabb versenyekre.

Objektum doboz

Ratushnyi 15 éves korában kezdte el a testépítést, az átalakulásról Instagram-oldalán is posztol. Győzelmét bejelentő posztjában arról írt, számos viszontagságon ment keresztül az elmúlt évben, azonban vállalta, hogy újra felkészül, és nem hagyta, hogy a negatív gondolatok felülkerekedjenek rajta. Célja, hogy inspirálja az új generációt, sikereivel pedig össze is jöhet ez neki.

Írta a Magyar Hírlap