A beoltott embereknél nagyobb a vérbetegségek, a fülfájás, a glaukóma és a szemölcsök kockázata

A legújabb kutatások azt sugallják, hogy a COVID-19 ellen beoltott emberek fokozottan ki vannak téve a különböző egészségügyi problémák kockázatának – beleértve a csökkent vérsejttermelést, a fülbetegséget és a mozgásszervi gyulladást.

Dél-koreai tudósok elemezték a Koreai Nemzeti Egészségbiztosítási Szolgálat kiterjedt adatait. A médiajelentések szerint az eredmények azt sugallják, hogy az oltás jelentősen növeli számos egészségügyi probléma kockázatát.

Az egyik vizsgált vizsgálatban azt találták, hogy 13 nem halálos, immunrendszerrel kapcsolatos mellékhatás előfordulási aránya szignifikánsan kifejezettebb volt a beoltottak körében. Ezek közé tartoznak a menstruációs rendellenességek, véraláfutások, fülzúgás, belső fülbetegség, középfülbetegség és egyéb fülbetegségek.

Dr. Eun Mi Chun, az Ewha Womans Egyetem Orvostudományi Karának munkatársa és társszerzői arra a következtetésre jutottak, hogy az oltás jelentősen növeli a nem halálos mellékhatások kockázatát.

Glaukóma és hajhullás.

A kutatók 20 éves és idősebb betegek kiterjedt nyilvántartásait értékelték. Azok a személyek, akik 2021. szeptember 30. előtt megkapták a vakcina második adagját, vagy teljes alapimmunizáláson estek át, „beoltottnak” minősültek. A beoltott csoportban 1,4 millió ember volt.

Három hónappal az oltás után a beoltott csoport 10 000 főre vetítve megnövekedett kumulatív incidenciát mutatott számos betegség esetében, médiajelentések szerint. Egyéb azonosított problémák közé tartozott a glaukóma (glaukóma) vagy látásvesztés, szemölcsök, herpesz zoster és alopecia (akut hajhullás).

Írta a Magyar Hírlap